Simpele en classy ooglook

Simpel, snel en dummie-proof: de ooglook die ik in dit artikel uitleg is haalbaar en tóch mooi en classy. Benieuwd? Scroll snel verder voor de uitleg!

Simpele ooglook

Wat hebben we nodig? Niet veel eigenlijk. En als het goed is, heb je (de meeste) van deze dingen al in huis. Hier komen ze:

 • Mascara (Ik gebruikte Chanel Le Volume de Chanel)
 • Minstens één oogschaduw mono (Ik gebruikte een lichtpaarse van mylène en een roze van Wild & More)
 • Een oogpotloodje (Ik gebruikte een LE van Essence)
 • Een applicator voor de oogschaduw (Ik gebruikte een kwast van de Hema en de sponsapplicator die bij de mono van mylène hoort, maar je komt ook uit met één van die twee)
 • Een kwastje waarmee je kan ‘smudgen‘ (Ik gebruikte een kwastje van Catrice met korte haartjes)

Optioneel kan je meerdere mono’s toevoegen (ik heb een roze mono van Wild & More gebruikt onder de mono van mylène) en je wimpers krullen.

Simpele ooglook

Simpele ooglook

Wat gaan we doen? Ik heb geen stappenfoto’s voor je, wel een duidelijke uitleg.

 1. Breng je gekozen kleur oogschaduw aan op je bewegend ooglid.
 2. Vervolgens breng je met een dun kwastje dezelfde oogschaduw aan op je onderste wimperrand. Je begint bij je buitenste ooghoek en stopt bij ongeveer driekwart van je wimperrand. Je bent dan nog een kwart van je binnenste ooghoek verwijderd.
 3. Nu breng je het oogpotloodje aan op de plek waar je normaal eyeliner aanbrengt. Vanuit je buitenste ooghoek tot de helft van je ooglid breng je dit aan. Dit hoeft niet heel precies.
 4. Hetzelfde oogpotloodje gebruik je op je onderste wimperrand. Je volgt precies dezelfde lijn als waar je de oogschaduw had aangebracht, maar je stopt een klein stukje eerder. Ook dit hoeft niet heel netjes.
 5. Tijd om te smudgen! Hiervoor gebruik je een kwastje waarmee dit fijn kan. Smudgen is eigenlijk gewoon vervagen. Het mooiste is als je oogpotloodje donkerder is bij je buitenste ooghoeken en lichter wordt richting de binnenste ooghoeken. Vaak moet je opnieuw een beetje oogpotlood aanbrengen bij je binnenste ooghoeken en die zachtjes vervagen om dat effect te bereiken. Hierdoor lijken je ogen meer open.
 6. Tijd om mascara aan te brengen. Je kan ervoor kiezen eerst je wimpers te krullen voordat je mascara opdoet.
 7. Tadááá! Je ooglook is klaar!

Het fijne aan deze ooglook is dat deze zich goed leent voor variëren en experimenteren. Het is een fijne basis. Je kan het zo ingewikkeld of simpel maken als je wilt. Het ziet er net wat meer verzorgt uit dan alleen een oogschaduw op je oogleden en mascara op je wimpers, zonder dat het heel lang duurt of ingewikkeld wordt.

Wat is jouw go-to ooglook?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s